Over

OverIk nam ontslag als docente handvaardigheid in het Voortgezet Onderwijs en deed eerst de opleiding 3D-design, (Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht , HKU) stapte over en rondde de studie KEAM af (Keramiek en Andere Media) aan de Academie voor Kunst-en Vormgeving in ‘s- Hertogenbosch (AKV/St.Joost). Vervolgens behaalde ik het diploma van de keramiekopleiding van de AVA (de Vereniging van Nederlandse Aardewerkfabrikanten).

Nu heb ik een ontwerpstudio/atelier in Langenboom (Het Bakhuis). Hier realiseer ik mijn projecten, soms autonoom/installatie-achtig maar meestal toegepast. Ik heb een voorliefde voor porselein en papier. De producten (veelal gebruiksproducten) ontstaan vanuit experiment, onderzoek, verwondering, irritatie, bouwen, stapelen, vouwen, “slowdesign” en allerlei toevalligheden.  Maar niets ontstaat zomaar. Er is altijd wel een verhaal. Alles is “handgemaakt”.

De spiraal is mijn symbool, elk project start met “iets” en ontwikkelt zich tot “iets”. Vooral de vrijheid om te creëren staat voorop.

Eerste ovenstook 'Het Bakhuis'

“..de allereerste ovenstook in 2004”